Fotod: nõukaajast tuttav kehvavõitu maja üllatab nii seest kui väljast

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: inhabitat.com

Nõukaajast paljudele eestlastelegi tuttavad A-kujulised suvemajakesed on levinud ka Ameerikas. Seal on neile tihti õige põnev välimus ja uus sisemus antud ning originaalis pigem kehvapoolne ehitis kõlbab sageli ka aastaringseks elamiseks.

Eestis suvilarajoonides levinud hooned on enamasti mõeldud vaid suviseks elamiseks, väga algupärased ja sooja ei pea. Kuid tasapisi on neid hakatud ümber ehitama. Siin on üks väga hea näide.

60ndatel valminud maja ehitati põhjalikult ümber ja sai juurdeehitusegi, vahendab arhitektuuriportaal Inhabitat. Kõik ruumid kujundati nutikalt sedasi, et need tunduvad oluliselt avaramad kui tegelikult on.

Foto: inhabitat.com

Maja on väike, mistõttu tuli nutikalt ära kasutada kõik ruutmeetrid ja see on arhitektidel siinkohal ka hästi õnnestunud. Majas on lastele isegi omaette ajaveetmisnurk korraliku panipaigaga. Suurimas magamistoas on suurejooneline maast laeni aken, mis lisab tegelikult pisikesele ruumile valgust ja avarust.

Foto: inhabitat.com
Foto: inhabitat.com

Pere on igal juhul oma pelgupaigaga väga rahul. Nende sõnul on tegemist kohaga, kus linnakärast tõeliselt puhata saab. Seda soosib ka maja helge, tagasihoidlik ja valge interjöör.

Foto: inhabitat.com

Vaata rohkem fotosid SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles