Foto: väikese stuudiokorteri unikaalne planeeringulahendus

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermajad.
Kortermajad. Foto: Pexels / CC0 Licence

São Paulos asuv stuudiokorter paistab silma erakordselt nutika planeeringulahendusega. Lisaks otstarbekale ruumikasutusele on korter ka valgusküllaselt õdus.

Stuudiokorteri kujundanud meeskond oli silmitsi klassikalise sisustusdilemmaga: kuidas luua privaatsust avatud planeeringuga väikeses eluruumis? Sisekujundajad pidid 32-ruutmeetrise korteri kujundama viisil, mis võimaldaks selgelt eristada nii kööki, elutuba, magamistuba kui ka vannituba. Lahendus, mille disainimeeskond välja töötas, on geniaalselt lihtne, ent muljet avaldav.

 

Apartamento Cazo

A post shared by Estúdio BRA (@estudiobra) on

 

Apartamento Cazo

A post shared by Estúdio BRA (@estudiobra) on

Nimelt on väikeses eluruumis rakendatud libisevate vaheseinte lahendust, mis lisab privaatsust ning jagab toa mõtteliselt viieks tsooniks. Elutuba ja köök on eraldatud madala vaheseina abil, samal ajal kui magamistuba ja elutuba eraldab liuglev vahesein. Elutoa üks sein on kaetud peegliga, luues eluruumist tunduvalt avarama ja valgusküllasema üldpildi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles