Lihtsa inimese lihtne nõuanne, mis aitab oluliselt vähendada kodust korralagedust

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Paljud meist maadlevad päevast päeva sellega, et kodu on kogu aeg segamini: lihtsalt täis asju, mis on järjekordselt vales kohas. Selle vastu leiab aga väga lihtsat rohtu.

Kindlasti on igaüks kodus välja mõelnud, kus on mingi asja koht: raamatud käivad riiulis ja võtmed võtmenagis. Niisiis, iga kord, kui koristad, vead diivanilaual vedelevad raamatud riiulisse ja korjad võtmed esikukapilt ja riputad nad kas või üheks hetkeks nende õigele kohale. Üks sisustusportaali Apartment Therapy lugeja esitas hiljuti aga põneva küsimuse: mis siis, kui annaks alla ja lihtsalt muudaks asjade asukohta?

Kui raamatud kipuvad kogunema diivanilauale, miks nad ei võikski seal olla? Muidugi mitte raamaturiiulitäis, aga mõni kuni mõnikümmend võib neid seal ju olla küll. Oluliselt vähem stressi ja teoste edasi-tagasi tassimist. Kui võtmenagi asemel on mugav visata võtmed hoopis esikukapile, siis pane sinna kauss, mis võtmete jaoks mõeldud, ja las nad olla seal. 

Lugeja idee on, et oma kodu tuleks sisustada ja asjade paigutus valida selle järgi, kuidas sul ja teistel pereliikmetel on mugav seda kasutada, mitte selle järgi, mida sa Pinterestist näinud oled ja ägedaks pead. See ägedus ei aita sind, kui selle tagajärjel on kodu kogu aeg segamini ja pole mugav inimestele, kes seal sees elavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles