Ahvatlev nipp kinnisvara müümiseks võib koduomanikule karmilt lõppeda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eramaja.
Eramaja. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pakkumisterohkel kinnisvaraturul on inimesed viimasel ajal hakanud oma kodusid loteriipiletite müütamise abil maha parseldama. Selgub, et see võib aga müüjale halvasti lõppeda.

Oleme korduvalt kirjutanud koduomanikest, kes otsustanud oma kinnisvara loteriipiletite müümise abil maha müüa: majaomanikuks saab siis üks õnnelik õige pileti ostnu, aga piletimüügiga saab müüja loodetavasti kokku summa, mill eest esialgu kodu müüa soovis.

Skeem on end tõhusana tõestanud ja kui esialgu on need lood puudutanud välismaad, on sarnase variandi vastu huvi tuntud ka Eestis, kuigi teadaolevalt siin keegi siiani loteriiga veel algust teinud ei ole. Ja selgub, et ilmselt parem ongi, sest säärane müügitegevus võib sekeldusi kaasa tuua, nagu kirjutab Daily Mail.

Nimelt on igas riigis kehtestatud hasartmängudele (mille alla ka loterii kuulub) omad reeglid, mille eiramine võib kaasa tuua rahatrahvi või isegi reaalse vangistuse. Väga tihti ei vii kinnisvaraloterii korraldajad aga end nende reeglitega kurssi.

Suurbritannias on siiani probleeme tuvastatud 11 kinnisvaraloteriiga. Nende korraldajad on pidanud loterii katkestama ja pileti soetanutele raha tagasi maksma.

Miks inimesed üldse nii kummalisel moel kodu müüvad? Olukorra on tekitanud tõsiasi, et pakkumisi on kinnisvaraturul palju ning ostjat raske leida ja paljud kodud püsivad turul väga pikka aega ega lase omanikel oma eludega edasi minna.

Niisiis tundubki loteriipiletite müümine ja oma kodu väljaloosimine mugav lahendus, kuid kui seda kaaluda, olgu välismaal või Eestis, tasub end väga täpselt vastavate kohalike seadustega kurssi viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles