Miks ainuüksi tavalisest põrandamopist enam ei piisa?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö mopiga on teinekord justkui suletud ring.
Töö mopiga on teinekord justkui suletud ring. Foto: Pexels / CC0 Licence

Põrandatelt võib leida nii mõndagi kahjulikku, mis silmale esialgu nähtamatu. Miks on põrandad ka pärast intensiivset pesukorda jätkuvalt mustad ning miks tavalisest põrandamopist enam ei piisa, et kogu töö ära teha?

Veebilehe realsimple.com sõnul on inimestel põrandamopi kasutamine juba päris harjumuspäraseks tavaks saanud. Paraku ei olda teadlikud põrandamopi puudustest - praeguseks veidi aegunud tavaline põrandamopp tuleks koristusekspert Debra Johnsoni sõnul uuema vastu välja vahetada.

Põrandamopiga puhastamine tõstab Johnsoni sõnul vaid kogu tolmu ja mustuse üles. Kerkinud tolm langeb aga tagasi põrandale, muutes tehtud töö ja nähtud vaeva asjatuks.

Töö mopiga on justkui omaette suletud ring - põrandatelt kogutud mustus ja bakterid lõpetavad loputusvees ning kanduvad tagasi su põrandatele peale igat korda, kui moppi loputad. Johnson leiab, et inimesed võiksid seljatada aastakümneid kehtinud väärarusaama põrandamoppide efektiivsusest ning soetada põrandapesuks oma majapidamisse veidi kaasaegsemad vahendid.

Koristusekspert soovitab kodukasutajail siinkohal mõni mikrokiust mopp muretseda. Need ei hoia endas nii palju niiskust kui klassikaline põrandamopp ning kannavad ka vähem haigustekitajaid edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles