Foto: mees ehitas maja vaid selleks, et naabrit vihastada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Wikipedia

Kes poleks kuulnud, et naabrite ärritamiseks on püstitatud ekstrakõrge aed või istutatud krundi piirile tüütud taimed. Mõni mees on selleks otstarbeks aga terve maja ehitanud.

Niinimetatud kiusumajasid on maailmas rohkem kui üks, kuid siiski vähe. Selliseid ehitavad inimesed, kel on piisavalt vaba aega, raha ja jonni, et kellegi ärritamiseks terve maja püsti panna. Üks selline asub Ameerika Ühendriikides San Franciscos Alameda linnakeses, vahendab Atlas Obscura.

Foto: wikipedia

Selle ehitas Charles Froling - mees, kellel oli kõrini ühtviisi nii sellest, et linn kahmas temalt tänava ehitamiseks tüki maad, kui sellest, et tema naaber oli täielik jobu. Froling oli üsna kibestunud, sest ta oli tahtnud päritud maatükile püstitada oma unistuste kodu, milleks enam ruumi ei jagunud. Niisiis püstitas ta kiusumaja - kuus meetrit kõrge, 16 meetrit laia ja kolm meetrit sügava hoone, mis varjas pea täielikult naabermaja tänavapoolse vaate ja häiris piisavalt ka linna, kes temalt tänavaehituseks tüki ampsanud oli.

Maja sai valmis millalgi 20. sajandi teises pooles - ajal, kui ehituspiirangud linnades polnud kaugeltki nii karmid kui tänapäeval, ja keegi ei saanud keelata oma krunti servast servani täis ehitamast. Et majas siiski oleks võimalik mugavalt elada, oli selle ülemine korrus laiem kui alumine: seega jäi maja alumine osa krundi piiridesse ja see oli toona ainus, mis luges.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles