Kas teadsid, miks kuninganna Elizabeth II võtab oma jõulukaunistused maha alles veebruarikuus?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II
Elizabeth II Foto: VICTORIA JONES/AFP/Scanpix

Veebilehe apartmenttherapy.com sõnul võtavad kuninganna Elizabeth II ja prints Philip jõulukaunistused oma paleedelt maha alles veebruarikuu alguses. Selgub, et teatud kuupäev veebruaris mängib kuninganna südames erakordselt olulist rolli.

Buckinghami palee tõmbab pühadeperioodil oma jõulukaunistustega rohkelt turiste ligi. Auväärses eas kuninganna veidi privaatsemas elukohas Sandringhamis on asjalood aga veidi teistsugused.

Kuninganna Elizabeth II ei kuluta liialt palju kaunistustele, küll aga hoiab neid üleval veebruarikuu kuuenda kuupäevani. Põhjus, miks kuninganna Sandringhami maavaldus niivõrd kaua jõulurüüsse ehitud on, peitub nimelt ühes perekondlikus sündmuses. 

Kuninganna isa, kuningas George VI, nimelt lahkus kuuendal veebruaril 1952. Sellest päevast alates on kuninganna jätnud oma isa mälestuseks igal aastal maavalduse kuni kuuenda veebruarini jõulurüüsse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles