Kogemus: rendile võetud mööbli võlu ja valu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mööblit rentides tuleb arvestada kõikide oma võimalustega.
Mööblit rentides tuleb arvestada kõikide oma võimalustega. Foto: Pexels / CC0 Licence

Angela Colley kolis ühetoalisest korterist kolmetoalisse korterisse. Naine leidis ennast olukorrast, kus oli hädasti vaja mööblit muretseda, et tühjavõitu eluruum ära täita. Niisiis otsustaski naine elutoa mööblit rentima hakata, vahendab realtor.com.

Naine eeldas, et mööblit rentides on ta igakuised kulud väiksemad. Ta vajas ajutist lahendust, ent avastas üsna kähku kuivõrd suuri lisatasusid rendiettevõtted tegelikult küsivad – kohaletoimetamistasust kuni lihtsate teenustasudeni välja.

Aastas maksis naine elutoa komplekti eest ühtekokku 2141 dollarit ehk peaaegu 1792 eurot. Colley sõnul oleks loomulikult saanud rentida ka soodsama komplekti, ent raha kokkuhoid oleks sellegipoolest sama olnud.

Suur omavastutus

Renditud mööbli puhul soovitab Colley inimestel esmalt arvestada pereliikmete ning iseenda elustiili ja harjumustega. Kui peres on lapsi, kes võivad mööblitüki kogemata ära määrida, peab lähtuvalt sellest ka rendiotsused tegema. Üleantud mööbli hetkeseisund tuleb säilitada, vastasel korral võib trahvi kaela saada.

Rendile võetud mööbel on teeviidaks isikliku stiili leidmisel

Mööbli rentimine on hea võimalus interjöörilahenduste katsetamiseks. Trendid ja inimeste maitsed muutuvad, seega leiab Colley, et ajutine mööbli rentimine võib olla abiks isikliku stiili leidmisel.

Kitsas eelarve nõuab selgeid sihte

Väikese eelarve korral soovitab Colley kaaluda aga muid alternatiive. Kasutatud mööblit saab tänapäeval soetada peaaegu kõikjalt – tuleb vaid silmad lahti hoida. Naine ostis isegi paar soodsamat mööblitükki, ent ka need olid soetatud eelkõige edasimüügi eesmärgil. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles