11 üleliigset eset, millest jõuad veel enne aastavahetust vabaneda

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuel aastal uue hooga.
Uuel aastal uue hooga. Foto: Pexels / CC0 Licence

Enne uut aastat jõuab nii mõndagi veel ära teha. Veebileht apartmenttherapy.com toob välja 11 eset, mille võiksid enne uut aastat majapidamisest välja visata.

1. Vanad talvemantlid

Kui need seisavad tolmu kogudes juba mitmendat hooaega kapis, oleks paslik neist ilmselt vabaneda ja rõivad uuele ringile saata. Puhtad ja korralikud rõivad on kindlasti suureks rõõmuks kellelegi teisele. 

2. Kulunud talvesaapad

Talvesaabaste puhul kehtib sama metoodika, mis ülerõivastegi puhul – koledamad heida prügikasti, korralikumad anneta.

3. Toidujäägid

On aeg vabaneda jõululaupäevast üle jäänud kartulisalatist ja muudest roogadest, mida keegi juba päevi puutunud pole – kaua need ikka enam värskena seisavad?

4. Sahvrisse unustatu

Nüüd on viimane aeg heita pilk sahvrisse ning võimaluse korral ka seal pisike inventuur teha.

5. Kinkekarbid

Kõik need kaunid kinkekarbid ja -kotid on mõistlik samuti kas uueks hooajaks kõrvale panna või hoopis prügikasti heita. 

6. Vein

Need paar tilka, mis veinipudeli põhja on jäänud, ilmselt sinna jäävadki. Kasuta allesjäänud veini kas mõne põneva roa valmistamisel või kalla südamerahus ära.

7. Vanad ajalehed ja ajakirjad

Mine uuele aastale vastu uue hooga ning saada ka lauanurgale seisma jäänud ajalehed ja ajakirjad taaskasutusse. Võidad sina ja võidab ka keskkond.

8. Aegunud ilutooted

Aegunud ilutooted võivad su nahale karuteene teha. Loobu kõigest, mis on oma «parim enne» tähtaja ületanud.

9. Jõulukaunistused, mida sa ei kasuta

Too puudustkannatavatele peredele samuti veidi jõulurõõmu ning anneta kaunistused, mida sa niikuinii enam kasutada ei kavatse.

10. Jõulukaardid

Kõikidest elu jooksul saadud jõulukaartidest ei maksa ka kümne küünega kinni hoida. Säilita vaid need, mis sulle tõeliselt olulised ja väärtuslikud on.

11. Laste vanad mänguasjad

Aastate jooksul kogunenud ning seejärel nurka visatud mänguasjad saab samuti teisele ringile saata. Ilmselt on su lapsed neist juba välja kasvanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles