Uuring paljastab, et mehed ei ole kodu korrashoiu osas sugugi mitte nii tundetud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistel ja meestel on erinev arusaam korrashoiust kodus.
Naistel ja meestel on erinev arusaam korrashoiust kodus. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sooerinevused löövad teinekord välja küllaltki üllatavates olukordades. Õrnem sugupool on tihtipeale arvamusel, justkui mehi ei huvitaks kodune korrashoid. Kärcheri läbiviidud uuring kinnitab aga hoopis vastupidist, vahendab purewow.com.

Puhastustarvikuid tootva ettevõtte Kärcheri uuringus osales ühtekokku 6075 inimest. Ettevõtte eesmärgiks oli välja selgitada inimeste koristamisrutiin ning puhastustöödega seonduvad müüdid ja uskumused.

Selgus, et naised võivad ühes nädalas koristada lausa tund aega kauem kui mehed. Naistel kulus koristamiseks seega ühtekokku 3 tundi ja 57 minutit, samal ajal, kui mehed jõudsid koristustöödega lõpuni vaid kõigest 2 tunni ja 41 minutiga. Siinkohal avastasid uurijad ühe põneva anomaalia - mehed küll koristavad vähem, ent on puhtuse ja korrashoiu suhtes mitmeid kordi nõudlikumad kui naisterahvad. Meeste kvaliteediootused on suuremad ning sellest johtuvalt võib sellelt sugupoolelt ka keskmisest enam nurinat oodata.

74 protsenti meestest leidis, et hoolitsetud majapidamine on nende jaoks äärmiselt tähtis. Naistest oli samal arvamusel aga vaid 64 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles