Nutikas ja soodne lahendus kodu talviseks soojustamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kui oled hädas sellega, et elamine talveks pisut liiga jahedaks muutuma kipub, saad tublisti abi ühest väga lihtsast lahendusest. 

Paljudes majapidamistes on endiselt mureks see, et kas liiga vanade või liiga suurte akende kaudu eraldub talvel liiga palju toasooja. Selle vastu on väga lihtne abinõu: mullikilega kaetud klaasid. 

Kuidas asi toimib? 
Vaja läheb mullikilet ja pisut vett. Piserda pisut vett aknaklaasile ja mullikile mullidega poolele. Siis vajuta kile, mullid klaasi pool, vastu akent. Hoia mõni sekund ja lase siis lahti: kile on klaasi külge kleepunud ja püsib seal kevadeni. 

Klaasi säärane meetod kuidagi ei kahjusta. Kui kevad käes ja ilmad jälle soojemad, tõmbad lihtsalt kile maha. 

Kindlasti ei saa sedasi kinni katta kõiki aknaid, sest läbi mullikile välja ei näe. Kuid mõne üksiku vana akna katmiseks sobib meetod väga hästi. Hästi sobib see ka juhul, kui elamistes, eriti uusarendustes, on suuri maast laeni ulatuvaid aknaid, mis liiga õhukesed ja seega palju külma sisse lasevad.

Meetodit ei pruugi sugugi kasutada kogu talve jooksul: kuna paigaldamine on väga lihtne, võib mullikile suurema külmalaine ajaks välja otsida ja aknale kleepida ning selle möödumise järel jälle eemaldada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles