Viie sekundi reegel, mille abil veenduda külmkapi korrasolekus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontrolli regulaarselt oma külmiku korrasolekut.
Kontrolli regulaarselt oma külmiku korrasolekut. Foto: Panther Media/Scanpix

Seni, kuni külmkapist vett ei tilgu ja toit ei rikne, püsib külmkapp vankumatult oma tööülesannete kõrgusel. Kuidas aga aru saada, kui asjalood külmikuga hakkavad veidi hapuks minema?

Kõigepealt on sul vaja üht paberist rahatähte, vahendab purewow.com. Ükskõik, mis vääringus või seisukorras, peaasi, et tegemist oleks paberrahatähega.

Toimi järgnevalt:

  • võta paberist rahatäht;
  • pista pool rahatähest külmiku uksest sisse, pool jäta väljapoole;
  • sulge külmkapiuks ning loe mõttes viieni;
  • lase rahatähest lahti.

 Milliseid järeldusi teha?

Kui rahatäht püsis paigal ning ei kukkunud kohe esimese hooga vastu põrandat, võid muretult oma eluga edasi minna. Kui rahatäht aga maha kukkus, võid kaaluda tehniku kutsumist.

Nimelt, kui isegi imeõhuke rahatäht pärsib ukse sulgumist, siis mõtle vaid, kui palju sooja õhku selle vahelt tegelikult külmikusse igapäevaselt pääseda võib. Ilmselt seisneb viga külmiku lukustussüsteemis, mille välja vahetamine on oluliselt odavam kui soetada uus külmik. Parem karta kui kahetseda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles