Segavaid faktoreid lastetoas, mis võivad mudilaste tähelepanu hajutada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste tähelepanu on lihtne hajuma.
Laste tähelepanu on lihtne hajuma. Foto: Pexels / CC0 Licence

Võitlus nutiajastu vidinatega on karm. Laste produktiivsust pärssivaid tegureid on rohkelt ning nii mõnigi neist on ilmselt kogu see aeg täpselt su silmade all olnud.

1. Õppelaua puudumine

Õppetükkide tegemiseks on igal lapsel eraldi lauda vaja. Kas sa ennast kujutaksid ette voodis tööülesandeid täitmas? Ilmselt on see võrdväärselt raske pähkel nii suurtele kui väikestele.

2. Kehv või puudulik valgustus

Silmad väsivad hämaras kiiremini. Selleks, et lapse tähelepanu koduste ülesannete täitmisel ei hajuks, on mõistlik muretseda väärt laualamp, mille kuplit on võimalik lihtsalt reguleerida ning mis valgustab kogu lapse tööpinna. 

3. Avatud riiulid

Lapse pilk ja tähelepanu läheb eriti kiirelt ekslema, kui riiulilt vaatab vastu näiteks mõni lemmiklelu või -mäng, vahendab purewow.com. Ei maksa väikest mudilast koolitükkide täitmisel vaevata ning tasub kõik üleliigsed lelud kappi peita. Peagi peaks laps ise ka aru saama, et enne töö ja siis lõbu.

4. Kirju interjöör

Mõni lastetuba on piinlikult puhas ja klaar, mõni aga võtab silmade ees lausa kirjuks. Ei maksa väikesele koolijütsile niivõrd värvikirevat keskkonda luua – paari aasta pärast kasvad nii sina kui lapsed sellest lihtsalt välja.

5. Vähene liikumisruum

Täpselt nii palju kui on erinevaid lapsi, on ka erinevaid õppimismeetodeid. Mõned lapsed tuubivad kõik valemid ja reeglid koolilaua taga selgeks, teised aga sammuvad mööda elamist ringi ja üritavad üht-teist juba varemõpitust tuletada. Veidi sirutamisruumi jalgadele kulub kõigile ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles