Rahaga kadunud ehitaja jättis pere kodu kohutavasse seisu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Heauskselt ehitajale kopsaka ettemakse teinud pere on ilma nii oma koduaiast kui ka väljakäidud rahast. 

Hoiatust, et ehitajatele ettemaksu tegemisega tuleb olla äärmiselt ettevaatlik, ei saa ilmselgelt liiga palju korrata. Järjekordne heauskne pere on ilma jäänud tohutust summast rahast ilma, et selle eest midagi peale kohutava segaduse vastu oleks saadud, vahendab uudisteportaal news.com.au.

Danica Sanshalli koduaed vajas ümberehitamist ja kaasajastamist. Sobiva töömehe leidis ta ajalehekuulutusest. Ehitaja käis kohapeal, vaatas objekti üle ja tundus Danicale igati usaldusväärne. Mees küsis küll kopsaka ettemaksu - 4000 Austraalia dollarit ehk umbes 2500 eurot, mis moodustas 25 protsenti tööde kogumaksumusest. Naine otsustas aga usaldada ja käis raha välja, teadmata, et Austraalia vastavad seadused lubavad ettemaksu võtta kõigest 6,5 protsenti kogumaksumusest.

Danica ja tema pere segipööratud aed.
Danica ja tema pere segipööratud aed. Foto: news.com.au

Kui raha oli omanikku vahetanud, saabusid pere majahoovi hirmutava välimusega ehitajad, kes lammutasid laiali kõik, mis seal oli. «Nad kiskusid üles kõnniteeplaadid, kündsid segamini muru ja loopisid meie veega täidetud ja täiesti korraliku sisseehitatud basseini asju täis. See tundus meile imelik, aga me ei julenud midagi öelda, sest nad olid tõesti hirmuäratava välimusega,» räägib Danica.

Kui tagaaed oli hävitatud, ehitajad kadusid. Danica üritas korduvalt tabada nende ülemust, kuid nagu arvata võiski, olid mehe kõik telefonid välja lülitatud. Naine pole usaldusväärsena mõjunud ehitajast tänaseni sõnagi kuulnud, küll aga on ta leidnud veel teisigi ohvreid, kes samal moel oma rahast ilma jäid.

Danical ja tema perel tuleb nüüd lisaks rikutud tagaaiale tegeleda rüüstatud basseiniga, mis enne mingit remonti ei vajanud. Esmalt tuleb see veest tühjaks teha ja ainuüksi see läheb perele maksma sadu eurosid.

Rämpsu täis loobitud ja lõhutud bassein.
Rämpsu täis loobitud ja lõhutud bassein. Foto: news.com.au

Pöördutud on ka politseisse, kuid hetkel pole mingeid juhtlõngu, kellega üldse tegemist on. Ettevõttel on oma koduleht, kuid kõik andmed, mis kurjategijate jõuk kusagile esitanud on, on valed. 

Siinkohal väärib meenutamist, et ehitajatele ettemaksu tegemisel tuleb olla äärmiselt ettevaatlik ja seda võimalusel üldse vältida. Samuti tuleks kontrollida ehitajate tausta ja nende esitatud andmete vastavust tegelikkusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles