Vaata, mida peale hakata «parim enne» tähtaja ületanud söögisoodaga

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pannid-potid.
Pannid-potid. Foto: Pexels / CC0 Licence

Realiseerimistähtaja ületanud söögisoodat ei pea tingimata ära viskama. Aegunud soodat ei maksa küpsetamisel enam kasutada, küll aga saab sellega üht-teist asjalikku koduses majapidamises ära teha.

1. Ahju puhastamine

Sega söögisooda veega kokku ning määri seejärel pliidi seinad kokkusegatud pastaga. Lase veidi aega toimida ning seejärel puhasta pinnad. Kõrbenud rasv peaks kerge vaeva ja kõigest minutitega lahti tulema.

2. Torustiku värskendamine

Kuidas torustikust tulenevatest kehvadest aroomidest vabaneda? Kalla söögisooda ühes kuuma veega äravoolutorudest alla, vahendab thekitchn.com. Niiviisi vabaned sinna kogunenud mustusest, rasvast ning nende kahe tingitud halbadest lõhnadest.

3. Pottide ja pannide puhastamine

Sega kahest teelusikast söögisoodast, nõudepesuvahendist ja veest kokku vedelik, mille sisse võid potid ja pannid 15 minutiks ligunema jätta. Aastate jooksul kogunenud rasv ja kõrbemisjäljed peaksid seejärel alistatud olema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles