Kuus asja, mis talvel igas autos olema peaks (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Olgu lund või ärgu olgu, muutliku ilmastikuga talves peaks igas autos olema ootamatute olukordadega toime tulemiseks mõni ese kodumajapidamisest.

Paljud inimesed teavad üht või teist eset, mis kindlasti autos olemas peaks olema, et saada vajadusel hakkama ükskõik milliste ilmastikutingimustega. Täielikust nimekirjast on ülevaade vähestel. Nüüd, mil pühadeaegsed sõidud kohe ukse ees, tasub kindlasti kontrollida, kas kõik vajalik on ikka olemas. Nimekirja on kokku pannud Business Insider.

1. Labidas

Sellest on abi nii lumevangi jäämisel ja porisse vajumisel kui ka paljudel muudel juhtudel. See võiks olla päris korralik aiatöölabidas, mitte vaid lume kühveldamiseks mõeldu.

2. Taskulamp

Taskulamp olgu olemas juhuks, kui on vaja jalgsi auto juurest kusagile liikuma hakata või kui see peaks olema ainus variant, millega ümberringi liiklevatele autodele pimedas endast märku anda.

3. Tekk, magamiskott või muu taoline ese

Kõige mõistlikum oleks arvestatavate miinuskraadide juures kasutamiseks sobiv magamiskott, mis pärit korralikust matkapoest ja aitab pidada autos vajadusel vastu ka pikema perioodi kuni abi saabumiseni.

4. Laetud mobiiltelefon ja varuakud

Selle tähtsust ei saa alahinnata. Kui satud hätta näiteks mõnel kõrvalteel, kus hõre liiklus, on kindlasti tarvis oma olukorrast telefoni teel kellelegi teada anda. Selleks on oluline, et telefon oleks laetud. Igaks juhuks võiks olemas olla varuaku või miks mitte ka varutelefon, kui ühega midagi juhtuma peaks.

5. Näksid ja vesi

Kuna sa ei tea, kui kaua rikke korral abi tuleb oodata, võiks autos kindlasti olla vesi ja midagi nälja peletamiseks. See on eriti oluline, kui reisid lastega, kuid ka täiskasvanutest koosneva seltskonna puhul ei tasu sellest punktist mööda vaadata.

6. «Krokodillid»

Kui auto on vaja käima saada ja teine auto abistamiseks peatub, oleks äärmiselt tobe, kui abi jääb saamata üksnes aku laadimiseks vajalike «krokodillide» puudumise pärast.

Mis on esemed, mis on sinul talvel alati autos kaasas on ja milleta sa kodust välja sõita ei julge?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles