Gripihooajal pööra kodus kõrgendatud tähelepanu just nendele esemetele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäng
Mäng Foto: Pexels / CC0 Licence

Me kõik teame, et tihe kätepesu hoiab eemal salakavalad viirused ja haigustekitajad. Veebilehe brit.co näitel selgitame välja peamised puhastatavad pinnad ja esemed, millele tasuks gripihooajal eriti hoolsalt tähelepanu pöörata.

1. Lõikelauad

Puidust lõikelauad on bakterikolooniate üheks lemmiktegevuskohaks. Lõikelauda tuleb piinliku täpsusega puhastada, et hoida ennast ja peret kõige hullemast. 

2. Nõudepesukäsnad ja -nuustikud

Nõudepesukäsnad tasub iga kahe nädala tagant välja vahetada. Ei ole mõtet säilitada midagi, mis on bakteritest tulvil.

3. Lülitid

Lüliteid kasutatakse iga päev ning mitte kõigil pole käed selleks puhuks eelnevalt puhtaks pestud. Tihedalt kasutatavaid pindu tasub sama tihedalt ka puhastada.

4. Nupud ja käepidemed

Kõikvõimalikud nupud ja käepidemed nii ustel kui ka seadmetel tasub vähemalt kaks korda nädalas niiske desinfitseeriva lapiga üle käia.

5. Segistid

Bakterid saavad kõikjale ligi, seega peab ka segisteid puhastades jälgima, et kogu segisti pind ikka korralikult puhastatud saaks.

6. Teleri- ja mängukonsoolide puldid

Ka neid kasutatakse iga päev ning kuna need liiguvad üldjuhul käest kätte, peab need vähemalt korra nädalas ka korralikult puhtaks tegema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles