Kogemus: miks on hea idee esimese kodu soetamine 30. eluaastatesse lükata

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Pexels / CC0 Licence

Mõni inimene jääb varakult paikseks, mõni aga tahab maailma avastades ringi rännata. 32-aastaselt esimese kodu soetanud Cheryl on rahul, et ootas kolmanda kümnendi saabumiseni, enne kui koduostule mõtlema hakkas.

Ameeriklanna Cheryl Lock eelistas suurlinna elu ja pidevat reisimist. Mõte päris oma kodu soetamisest jõudis naiseni alles pärast 30. eluaastat, mil naine jäi esimese lapse ootele, vahendab realtor.com. Naine on õnnelik, et otsustas nooruses mitte kiirustada.

1. Sissemaks

Selleks ajaks, kui tuli mõte isiklik eluruum soetada, oli Cheryl ühes elukaaslasega juba pannud kõrvale piisavalt suure rahasumma eluruumi sissemaksuks.

2. Teadmine, kuhu paikseks jääda

Kuna naine oli korduvalt elukohti vahetanud, kujunes tal aja jooksul välja arusaam, kuhu ta sooviks lõplikult paikseks jääda. Cheryl on tänulik kõikide kogemuste eest, mis aitasid tal valida ideaalse elukoha oma perele.

3. Kindlus ametikohal

30. eluaastaks oli Cheryl karjääriredelil jõudnud piisavalt kõrgele positsioonile, et lubada endale veidi suuremaid väljaminekuid ja investeeringuid.

4. Finantsvabadus

Cheryl soovis eluruumi, mis ei nõuaks ostmise järel renoveerimist, vaid kuhu saaks kohe sisse kolida. Tänu kindlale töökohale ja soosivale elujärgule, see tal ka õnnestus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles