Kinnisvaraarendajate uus nõks lahendab hirmkallite parkimiskohtade probleemi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: realtor.com

Probleem, et suuremate linnade uusarenduste juures maksab parkimiskoht korteriostjale hingehinda, on väga laialt levinud. Nutikad arendajad on murele lahenduse leidnud.

Selleks, et inimesed ei peaks raha kallile parkimiskohale kulutama, on San Francisco luksusarenduse loojad pakkunud välja väga uuendusliku idee: Lumina-nimelise maja elanikud saavad hakata sealtsamast vajadusel autot rentima, nii et kaob vajadus isikliku parkimiskoha ja auto järele, vahendab kinnisvaraportaal Realtor. 

Lumina elanikud saavad hakata kasutama luksusautosid, kuid soodsamate arenduste juures võiksid ka autod mõistagi lihtsamad olla. Lumina juurde planeeritakse kaheksa autot, sõltuvalt kortermaja suurusest võiks neid teiste arenduste juures olla rohkem või vähem.

Ameerika suurlinnades on selline praktika juba üsna levinud. Lisaks sellele, et jääb ära üks suur väljaminek, hõrendab säärane ettevõtmine pisut ka tihedat linnaliiklust. 

Kas arendajad ei karda, et nende valitud autode arv võib osutuda ebapiisavaks ja tihti tekib ikkagi olukord, kus autosid jääb puudu? Selle maja arendajal on plaan hakata pakkuma paari parkimiskohta ka sõidujagamisteenusele. Ning kindlasti tulevad arendusse siiski ka personaalsed parkimiskohad, mille soovi korral saab välja osta. Arendajad on nõus, et kohanemisaega on vaja ja praegu selliseid võimalusi ilmselt suure hurraaga vastu ei võeta, kuid tasapisi saab ehk normiks, et peamiselt linnas liikuvad inimesed enam isiklikku autot ei osta.

Kuidas selline mõte tundub? Kas kasutaksid linnas elava inimesena võimalust, kus sinu kortermaja arendaja sulle vajadusel autot rendib?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles