Tarvilik töö, mis igas majapidamises enne aasta lõppu ära tuleks teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus ei pea tegelikult olema nii palju asju. Loom akna taga võib siiski alles jääda.
Kodus ei pea tegelikult olema nii palju asju. Loom akna taga võib siiski alles jääda. Foto: VidaPress

Aasta lõpus tuleks ära teha üks oluline majapidamistöö, et uuele aastale mõnusama enesetundega vastu saaks minna.

Ära tuleks sorteerida kõik kapid alustades riidekapist lõpetades köögikappidega. Neist tuleks välja korjata kõik, mida enam vaja ei lähe. Ja seda tööd tehes tuleks olla enda suhtes aus: kui sa pole eset viimase poole aasta jooksul tarvitanud, ei ole sul seda tegelikult vaja. 

Mida teha ülearuste esemetega? Korralikud, avamata toiduained (konservid, kuivained) vii näiteks Toidupanka. 
Kõik riided ja tarbeesemed, mis kodus ülearuseks osutunud, võid viia näiteks Uuskasutuskeskusesse või pakkuda kohaliku omavalitsuse sotsiaaltöötajale, et ta toimetaks need abivajajale. 

Kui asju päris niisama ära anda ei taha, võid need osta.ee-s või Facebooki ostu-müügi gruppides müüki panna. See nõuab küll pisut rohkem aega ja viitsimist, sest esemed tuleb üles pildistada, neile kirjeldused teha ja hinnad määrata ja olla valmis, et absoluutselt kõige puhul täpsustavad potentsiaalsed ostjad mõõte ja muid detaile. 

Kuid ära tasuks selline töö teha aasta lõpus igal juhul. Ja siis anda endale üks uusaastalubadus: uuest aastast ostan palju vähem asju ja mõtlen alati järele, kas mul tõesti on üht või teist eset tegelikult vaja. Tarbime vähem!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles