Eestiski levinud troopiline taim võib olla lahendus öisele norskamisele

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ananassitaim toodab rohkelt hapnikku.
Ananassitaim toodab rohkelt hapnikku. Foto: Pexels / CC0 Licence

Norskaja kuuleb oma hingamishäirest üldjuhul teistelt, ise ta probleemi magades ei taju ega teadvusta. Võitluseks ebameeldiva öise norskamisega tutvustame üht Eesti laiuskraadidel võrdlemisi haruldast taime, millest võib ehk norskajaile kasu olla.

Norskamine on tõeline nuhtlus nii norskajale endale kui ka tema kõrval magavale inimesele. Lisaks võib see olla märk mõnest veelgi ohtlikumast haigusest. 

NASA teadlastel on siinkohal kõikidele norskajatele üks rõõmustav uudis. Nimelt usuvad teadlased, et on leidnud lihtsamast lihtsama vahendi võitluseks norskamisega, vahendab www.bhg.com.au. 

Mitme uudistekanali väitel leiab kosmoseagentuur NASA, et ananassitaimed toodavad öötundidel rohkelt hapnikku ning parandavad seeläbi õhukvaliteeti. See võib teadlaste sõnul omakorda tõsta inimese unekvaliteeti ning vähendada oluliselt öist norskamist. 

Ananassitaimi saab kevadel aianduspoodidest – seega hoia silmad lahti. Kui kevadeni oodata ei jõua, võid proovida ise küpse ananassitaime lehetutsakast uue taime kasvatada. Lisaks silmailule saad ehk lahti ka norskamisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles