Müüdid või tegelikkus: kas üürnik võib tõepoolest koduomanikust jõukamaks osutuda?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kumb on mõttekam - üürida või osta?
Kumb on mõttekam - üürida või osta? Foto: Pexels / CC0 Licence

Mõnede inimeste seas kehtib arusaam justkui võidaks see, kellel on surres kõige rohkem asju. Veebilehe apartmenttherapy.com näitel proovime selle käibel oleva argitõe ümber lükata ning uurime, kas eluaegne üürnik võib tõesti kinnisvaraomanikust jõukamaks osutuda. 

Üürnikele heidetakse tihtipeale ette asjaolu, et viimased pole leidnud ressursse isikliku eluruumi soetamiseks, samal ajal kui kuust-kuusse ning aastast-aastasse ollakse nõus üüratuid kommunaalkulusid tasuma.

Veebilehe apartmenttherapy.com väitel on aga just üürnikel suurem tõenäosus sellest lõputust võidujooksust võitjana väljuda. Seda loomulikult juhul, kui käiakse välja õiged mängukaardid ning ollakse finantsotsustes hoolsad ja tähelepanelikud.

Kuidas nii?

Koduost on ju teadagi üks suur väljaminek, mis jätab inimeste rahakottidesse ilmselt veel aastateks võrdlemisi sügava jälje. Florida Atlantic ülikoolis läbiviidud uuringust selgub, et inimestel on otstarbekam investeerida pigem aktsiatesse kui eluruumi soetamisesse. Kinnisvaraturg on heitlik ning mitte miski siin elus pole kindel.

Küll aga olid uuringu läbiviijad veendumusel, et inimesed, kes investeerivad kodu ostmiseks vajamineva raha kuhugi mujale, lõpetavad laiemas laastus veidi kogukama rahakotiga kui inimesed, kes on soetanud isikliku eluruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles