Korra aastas puhastatud torustik nii lihtsalt juba ei ummistu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi.
Vesi. Foto: Pexels / CC0 Licence

Teada on, et kanalisatsioonisüsteemi ei tohiks visata toidujäätmeid ja muid esemeid. Sellest hoolimata on kanalisatsioonisüsteemi rikked üheks levinumaks avarii liigiks meie kodudes. Kuidas kanda oma kanalisatsioonitorude eest hoolt?

Ummistuste vältimiseks tuleb tähelepanelikult jälgida, mida kanalisatsiooni visatakse. See, mida sanitaartehnikud kanalisatsioonitorudest teinekord leiavad on ettearvamatu ja imestusväärne. «Oleme lausa mõelnud vastava näituse korraldada,» naljatles OÜ Maket Kinnisvara nõunik Jüri Männisalu.

Kanalisatsioonipüstikute või trasside ummistuste kõrvaldamine nõuab oskusi ja spetsiaalselt ummistuste kõrvaldamiseks mõeldud seadmeid. Kanalisatsioonitorustiku eest tuleb hoolt kanda – aastas vähemalt korra puhastatud torustik ei ummistu nii kergesti ja kiiresti. Lisaks, kui kanalisatsiooniluukide asukohad on juba eelnevalt teada, saab tehnik järgmise avarii korral kohe ka operatiivselt tegutsema asuda.

CityHaldus OÜ haldus- ja hooldusjuht Heikki Lind soovitab köögi kraanikausside puhul kasutada perioodiliselt torupuhastuskeemiat ja ohralt kuuma vett, et lahustada torustikku ladestunud rasva. Lindi sõnul tuleks kõik kinnisvaraga seonduvad kriitilised kohad ennetavalt üle vaadata ning tellida ka vajalikud hooldustööd. Niiviisi minimaliseeritakse kõikvõimalikud riskid ja kulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles