Uskumatult lihtne moodus, kuidas seemisnahast jalanõud taas uuele elule turgutada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seemisnahast jalanõude puhastamine on lihtsamast lihtsam.
Seemisnahast jalanõude puhastamine on lihtsamast lihtsam. Foto: Pexels / CC0 Licence

Olgu need odavad või kallid, kvaliteetsetest jalanõudest on alati raske lahti öelda. Seemisnahast jalanõud on teadagi pretensioonikad – seda nii hoolduse kui ka puhastuse poolest. Sellest tulenevalt soovitamegi üht lihtsat nippi, mille abil oma seemisnahast jalanõud taas esinduslikuks muuta.

Seemisnahast jalanõud läbivad uuenduskuuri võrdlemisi kiirelt ning erilisi kulutusi tegemata. Puhastamiseks on tarvis vaid üht – saiaviilu, mis on soovitatavalt seismajäänud ning veidi tahkemaks muutunud. Aegunud saiaviilul on nimelt peaaegu samad omadused, mis mõnel õrnemal liivapaberil.

Toimi järgnevalt:

  • hõõru õrnade ringjate liigutustega seemisnaha pealispinda – ära liialt ehmu, kui puhastamise käigus palju pudemeid eritub;
  • korda toimingut kuni seemisnaha pealispind on puhas. 

Hea lugeja, kuidas kannad sina seemisnahast esemete eest hoolt? Ehk on sul tagataskus mõni parem näpunäide nende puhastamiseks ja hooldamiseks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles