Fotod: kinnisvaraarendaja valetas klientidele pakutavate kodude osas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SWNS.com/Scanpix

3-D-pildid kinnisvarakuulutuste juures on juba mõnda aega vastakaid arvamusi tekitanud, kuid üks arendaja läks tulevikuväljavaadete maalimisega täiesti üle piiri.

Suurbritannias Oxfordis pakutakse müügiks arendust, mis alles vägagi valmimisjärgus. Luksuskorteriteks ümber ehitatav maja asub kenas jõekäärus. Arendaja on korterite müügikuulutuste juures olevaid fotosid aga sedasi töödelnud, et jääb mulje justkui asuks kogu maja hoopis kusagil mujal, vahendab Oxford Mail.

Nimelt tundub fotodelt, mis ümbruskonda kujutavad, et korteritest avanevad kaunid vaated üle jõe hästi hooldatud pargile. Tegelikkus on sellest aga väga kaugel. 

Suur foto on töötlus sellest, milliseks arendaja ümbruse luuletas. Väiksel fotol tegelikkus.
Suur foto on töötlus sellest, milliseks arendaja ümbruse luuletas. Väiksel fotol tegelikkus. Foto: oxfordmail.co.uk

Reaalsuses asuvad üle jõe inimeste aiamaalapid, mõned neist võsastunud. Lisaks ühiskondlikud aiad, kasvuhooned.

Maja akendest avanev tegelik vaade.
Maja akendest avanev tegelik vaade. Foto: SWNS.com/Scanpix

Linnaosavanem Susanna Pressel ütleb, et tuleb lihtsalt loota, et inimesed tutvuvad põhjalikult sellega, mida neile müüakse - ka vaadetega. «Selle arenduse valmimine on võtnud piinavalt kaua aega ja meil kõigil siin ümberkaudu on hea meel, et lõpp täna ikka juba paistab,» sõnab ta.

Naise sõnul on majaga mitmeid probleeme, näiteks lubati selle fassaad ja tänava poole jäävad aknad kujunduda sootuks teisiti ja keskkonda paremini sobivamana kuid need lõpuks tehti. «Inimesed on väga pettunud, neile ei meeldi, et nende naabrusse ehitatakse hoopis teise ilmega hoone kui siinsele kandile iseloomulik on,» räägib Pressel.

Beaumont Gate´i-nimelist arendust müütav Cala Homes pole oma eksitavate fotode kohta veel kommentaare jaganud. Pressel meenutab aga, et kõigil, kes on eksitava müügikuulutuse õnge läinud, on õigus esitada kaebus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles