Kõhe foto: pikendusjuhtme kasutamisega tuleb olla väga ettevaatlik (5)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Külmad ilmad meelitavad paljusid kasutusele võtma lisakütteallikaid, mis siis pikendusjuhtmetega vooluvõrku ühendatakse. See võib olla aga väga rumal idee, nagu tõestab üks kogemus.

Ameerika Ühendriikide Oregoni tuletõrjedepoo postitas oma Facebooki-lehele pildi ühe nende tõrjutud tulekahju tekkepõhjusest: põlema süttinud pikendusjuhtmest.

Foto: Oregoni tuletõrjedepoo Facebook

«Need seadmed ei ole mõeldud suure voolutugevusega küttekehadele. Valesti kasutamisels kuumenevad pikendusjuhtmed üle ja võivad põhjustada tulekahju,» meenutavad tuletõrjujad.

Paljudel puhuritel, elektriradikatel ja muudel taolistel seadmetel on kasutusjuhendis märgitud, et neid isegi ei tohi pikendusjuhtmega kasutada, vaid tuleb ühendada otse vooluvõrku. 

«Kui seinakontakt, kuhu radika lülitad, on mitme pesaga, ei tasuks sealgi turvalisuse huvides rohkem ühtegi seadet kasutada,» soovitavad tuletõrjujad.

Igasuguste elektriseadmete, ka telefonilaadija kasutamisel pea meeles järgmist: 

  • Kontrolli, et juhtmed ja seinakontaktid oleks terved.
  • Vaata, et juhtmed ei puutuks kokku mõne küttekehaga.
  • Jäta igale elektriseadmele ümber piisavalt vaba ruumi, et õhk saaks ringelda.
  • Kui seadmeid ei kasuta, eemalda need vooluvõrgust.
Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles