Mõjuv põhjus, miks inimesed peaksid lõpetama külaliste ees vabandamise

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidev vabandamine muudab külalised ebakindlaks.
Pidev vabandamine muudab külalised ebakindlaks. Foto: Pexels / CC0 Licence

Eks me kõik näe vaeva, et kodu eest hoolt kanda ning see võimalikult korras hoida. Ootamatute külaliste korral satub inimene ikka paanikasse ja üritab ennast igal viisil välja vabandada, vahendab apartmenttherapy.com.

Kui alljärgnevad vabandussõnad on sulle tuttavad, siis on tõesti viimne aeg lõpetada vabandamine ja eluga edasi minna. Puudujääkide välja toomine paneb külalised nimelt ebamugavasse olukorda ning selle asemel, et miskit välja vabandada, suunab see külaliste tähelepanu justnimelt kõikidele eelnimetatud kitsaskohtadele. Kujutage ette ennast samas olukorras - oled just imetlemas võõrustaja imekaunist lillevaasi, kui viimane ühtäkki pöördub sinu poole selle vana äraleierdatud jutuga:

«Anna andeks see tolm, ma ei ole jõudnud koristada.»

«Anna andeks, mul on piim otsas.»

«Ma vabandan pesemata nõude pärast.»

Aitab kulunud vabandustest - aeg on keskenduda kõigele heale su kodus, mitte lasta end ja külalisi häirida paarist pesemata nõust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles