Esimene ööpäev uues kodus - mida teha ja mida mitte?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesed 24 tundi uues kodus mööduvad kiirelt.
Esimesed 24 tundi uues kodus mööduvad kiirelt. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kui oled kord uue kodu võtmed kätte saanud, soovid kindlasti kiiremas korras sisse kolida. Esimesed 24 tundi mööduvad ilmselt linnulennul, ent kui lähtud siinsetest juhtnööridest, võid need olulised tunnid enda ja uue kodu huvides otstarbekalt ära kasutada.

1. Vaata üle korteri dokumentatsioon ja tegele paberimajandusega

Ostulepingul on allkiri olemas – nüüd on tarvis täiendavalt muude paberite ja dokumentidega tegeleda. Kui arendaja palus sul viimistlusvigadest ülevaate koostada – koosta paralleelselt sellega ka isiklik nimekiri asjadest, mis sa leiad, et võiks juurde soetada.

2. Alusta mööbli kokkupanekuga

Mööbli kokkupanek võtab teinekord päevi, seega on mõistlik sellega varakult peale hakata. Ära muretse, kui sul puudub aimdus, kus teatud mööbliesemed paikneda võiksid – küll need aja jooksul omale väärika koha leiavad.

3. Kolimiskastide paigutus

Et sissekolimine veidikenegi lihtsamaks muuta, tasub kõik kolimiskastid vastavalt toale ära jaotada. Niiviisi ei pea sa ühest toast teise jooksma, et vajalik asi üles leida.

4. Austa öörahu

Väldi lärmakate tööde tegemist, mis võivad segada naabrite kodurahu. Piltide seina riputamiseks ja tolmuimejaga tegemiseks vali päevane aeg ning lükka õhtusse kohustused, mille puhul on teada, et need võivad keskmisest enam müra teha.

5. See üks tuba

Ehk jõuad selle 24 tunni jooksul vähemalt ühe toa elamiskõlblikuks muuta? Isegi, kui pisidetailid jäävad tähelepanuta, saad vähemalt aimu sellest, kuidas järgmised 24 tundi võimalikult produktiivselt sisustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles