Oma maja ostnud paar elab selle laenu maksmiseks kodutuna juhuslikes kohtades

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: realtor.com

Kas sina oleksid valmis kinnisvara omamise nimel ise sisuliselt tänavale kolima, et ainult laenud makstud saaks? Üks paar on just sellist teed läinud.

Jennifer Liepen ja Sandy Patch ostsid Jersey Citysse eramaja, mille eest maksid 345 000 dollarit. Nad pole selles majas aga päevagi elanud, mis polekski muidu ehk ebaharilik, aga silmas tasub pidada, et neil ei ole ühtegi teist kodu, vahendab kinnisvarauudiste portaal Realtor.

Foto: realtor.com

«Me oleme nomaadid. Elame siin ja seal,» ütleb 33aastane Patch. Miks nii? Pärast majalaenu võtmist, või õigupoolest juba selle võtmise ajal, oli paarile selge, et ainult palgatööga ja ise majas sees elades on neil peatselt võimatu laenumakseid tasuda. Niisiis üürisid nad maja välja ja asusid ise tööle lemmikuhoidjana: nad elavad nädala ühes, nädala teises peres, hoides koeri ja kasse.

2015. aastal abiellunud paari nädalaeelarve on sada dollarit, kõik muu panevad nad kõrvale. Kahe aastaga on neil õnnestunud säästa pisut enam kui 50 000 dollarit. Lisaraha laenumakseteks tuleb sellest, et oma maja tube rendivad nad välja Airbnb kaudu.

Kokkuhoiu huvides ei pelga paar ka prügikastidesse kiikamast - sealt on nad isegi täiesti kõlblikku toitu leidnud.

Kas nad kunagi üldse oma majas ise elama hakkavad, pole noortele veel selge, sest selline rändaja elustiil on neile väga meeldima hakanud. «15 aasta pärast peaks laenud makstud olema ja siis hakkaks maja väljarentimine meile juba kasumit tooma... Aga me ei tea veel, mida me siis oma eluga peale tahame hakata,» sõnab Liepen.

Kas sina oleksid võimeline isikliku maja omamise nimel kodutuna elama? Milliseid ohverdusi oma kodu jaoks teeksid?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles