Murdvargad kasutavad ohvrite valimiseks uut meetodit, mida koduomanikud karta ei oska

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Sa võid panna oma kodu valve alla ja hoolitseda selle eest, et väljastpoolt miski aimu ei annaks, kas seestpoolt on midagi võtta või ei, kuid vargad teavad siiski täpselt, kuidas ohvreid valida.

Ka Eesti pered kasutavad üha rohkem palgatud abilisi: koristajad, lapsehoidjad ja aednikud ei ole enam rikaste privileeg, vaid midagi, mis tundub kiire elutempo juures täiesti loomulik ka tavainimesele. Igasuguse välise abi palkamine tähendab aga seda, et laseme oma koju võõra, ükskõik kui usaldusväärne ta ka ei tunduks. Ja sealt saab tihti alguse lugu, mis lõppeb sissemurdmise ja kodu tühjaks tassimisega.

Enamasti ei ole murdvargaks siiski appi palgatu ise, kirjutab portaal CreditDonkey. Tavaliselt on tema kõigest kaasosaline, kes vahendab infot selle kohta, kas majapidamisest on midagi võtta ja kui, siis mida. Samuti teab ta enamasti kõigi turvasüsteemide asukohti ja koode, nii et temaga koostööd tegevatel varastel ei ole vaja teha muud, kui lihtsalt majja sisse jalutada ja see tühjaks teha.

Mis siis saab? Kindlasti ei pea abilistest loobuma. Aga kui plaanid kedagi appi palgata, tasuks otsida inimesi, keda su enda isiklikud tuttavad oma kogemusest soovitada teavad. Täiesti võõras või kellegi tuttava tuttava tuttav on juba kahtlasem ja libedam tee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles