Tasub teada: koht, kust alustada kadunud võtmete otsimist

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduvõtmeid tasub alati ebatavalistest kohtadest otsima hakata.
Koduvõtmeid tasub alati ebatavalistest kohtadest otsima hakata. Foto: Pexels / CC0 Licence

Otsid pidevalt oma võtmeid? Hommikuti oled teinekord lausa tööle hilinemas, kuna ei suuda meenutada, kuhu võtmed jätnud oled? Veebilehe goodhousekeeping.com näitel selgitame välja su kadunud võtmete asukoha.

Kadunud võtmeid otsides ei tasu oma pead spekulatsioonidega vaevata. Samuti ei ole mõtet kõiki oma viimaseid samme taas läbi käia, kuna kadunud võtmed ootavad sind ikka kohas, kuhu sa oleks ilmselt viimasena vaadanud.

Aberdeeni ülikoolis läbiviidud uuringust selgus, et inimesed asuvad oma võtmeid otsima kohtadest, kust need niikuinii silma paistaksid. Ehk siis - otsitakse nii öelda nõela heinakuhjast. 

Üks uuringu läbiviijatest, Anna Maria Nowakowska, soovitab inimestel jätta vahele kohad, kus valitseb laitmatu puhtus ja kord ning keskenduda pigem piirkondadele, kus võib korralagedust kohata. Võtmete otsimist alusta alati kõige ebatavalisemast piirkonnast su kodus.

Kadunud võtmed peidavad ennast ilmselt kas mustade riiete hunnikus või selles kolasahtlis, kuhu harjumuspäraselt kõik üleliigsed esemed tavaliselt silme eest ära paned.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles