Kümme põhjust, miks paberkottidest kümne küünega kinni hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paberkotid.
Paberkotid. Foto: Panther Media/Scanpix

Paberkotte leidub peaaegu igas majapidamises. Mõni on ettevõtlik ja vabaneb koheselt tekkinud paberprügist, mõni aga laseb asjadel kuhjuda. Paberkott on tegelikult üks tänuväärt tarbeese, millest võid kasu lõigata alljärgneval kümnel viisil.

1. Alternatiiv prügikotile

Paberkotti võid koguda majapidamises leiduva paberprügi või hoiustada nendes hoopis tühjasid taarapudeleid.

2. Paberisse mähitud lillekimp

Lilled tulevad ju niikuinii paberi seest välja, seega miks ka mitte kasutada kodus leiduvaid paberkotte, et lilled enne küllaminekut ära pakkida?

3. Lauamatid ja söögialused

Sest, miks ka mitte? Lauamatid saad meisterdada just täpselt enda maitse järgi ning kord, kui need ära määrid, võid meisterdatud matid südamerahus vanapaberisse saata.

4. Nimekaardid jõulupakkidele

Pereringis kingitusi avades spekuleeritakse tihtipeale, kellele konkreetne kingipakk mõeldud on. Vanapaberist nimesildid valmivad kerge vaevaga ning ei nõua niigi kulutusterohkel ajal lisaväljaminekuid.

5. Käsitsi tehtud kuuseehted

Soovid tänavu originaalsuse poolest silma paista? Õmble paberkottidest kuuseehted ning kaunista need teiste majapidamises leiduvate esemete - nööpide ja lintidega.

6. Kaardid, kutsed, kohaviited

Järjekordselt lihtne, ent soodne moodus originaalsuse poolest silma paista. Ole see aasta keskkonnasõbralikum ning meisterda oma kaardid ja peokutsed ise.

7. Pakkematerjal

Paberkotte võib alati kasutada ka pakkematerjalina. Veendu, et paberkott oleks ikka piisavalt korralik, enne kui kingituse sellesse mähid.

8. Raamatute kaitsekaaned

Lapsepõlves sai ju samuti improviseeritud ning lausa vanu tapeedijuppe õpikute kaante kaitseks meisterdatud? Miks mitte sama metoodikat vanapaberist kottidega rakendada?

9. Õhtusöögist üle jäänud toit külalistele kaasa

Kui oled varuga süüa vaaritanud, siis on ilmselt elementaarne, et jagad lähedastele üht-teist veel kaasagi. Kõige lihtsam ja ökonoomsem viis söögi kaasa pakkimiseks - paberkott.

10. Paberkottidest hoiukarbid

Sõltuvalt paberkoti paksusest ja tugevusest, võid proovida neist eraldi hoiukarbid meisterdada. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles