Ülevaade kodusest energiatarbimisest sinu taskus (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elektrihind.ee

Eesti kliimas on elektri- ja energiakulud enamasti kõige suurem osa kodumajapidamise püsikuludest, seda eriti sügis-talvisel perioodil, ning oma tarbimisel silma peal hoides on võimalik neid kulusid kõige efektiivsemalt optimeerida.

Kui sa oled oma kodus radiaatorite termostaadid normaalsele temperatuurile keeranud, kasutad enamasti LED-lampe või ei hoia hõõglampidega valgusteid niisama ilmaasjata sees, pesed pesu täislaetud masina ja jahedama veega ning kasutad kõiki muidki elektrit tarbivaid küttekehasid ja kodumasinaid võrdlemisi mõistlikult, siis igal juhul on mõttekas oma tarbimiskäitumist analüüsida ka lähtuvalt tunnipõhisest elektrihinnast.

220 Energia OÜ turundusspetsialist Berit Einsalu selgitas elektrihind.ee võrdlusportaalile, et nende klientidele loodud uue mobiilirakendusega on lihtne saada ülevaade kodusest elektritarbimisest. «Ma saan tunni kaupa vaadata, milline on olnud minu tarbimine. See on ühest küljest samasuguse kasulikkusega nagu sammuloendur, ent teisalt on seda kasutades võimalik ka reaalselt raha säästa. Rakendus on arendatud koostöös rahvusvahelise PeakAPP projekti partneritega, Euroopa Komisjoni Horizon 2020 programmi raames,» selgitab ta.

Mobiilirakendusest leiab vastused küsimusele, milline tarbija ma olen võrreldes teiste samasuguste 220 Energia tarbijatega või millised on olnud kõige kallimad tunnid elektri kasutamiseks? Soojuskaart ehk heatmap ühildab hinna ja tarbimise ning annab selgema ülevaate, millised hetked on olnud viimase nädala energiatarbimises kõige rahakotivaenulikumad. Päikesepaneelidega majapidamise puhul on võimalik näiteks jälgida ka elektritootmist ning saadavat taastuvenergia toetust.

Lisaks saab tellida hinnahäire teenuse, mis annab ette teada nendest tundidest, mil elektri hind on kõige krõbedam ja pesumasinat ei maksa järele lükata. Eelarve tegemisel näed tarbimist ja kõiki arveid ja raamatupidamist ühes kohas kenasti koos.

„Kes soovib kulusid optimeerida või säästa, siis see peaks valima oma elektrimüüjaks 220 Energia ja nii saab ta kasutada ka uut mobiilirakendust,“ tõdeb Einsalu.

Võrdle kõiki Eesti elektripakette siit: elektrihind.ee

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles