Värskeim põrandakattetrend - kas see on ikka mõistlik?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Tänavune aasta on endaga toonud ühe tohutu põrandakattetrendi, mis paljudes küsimusi tekitab - kui mõistlik lahendus see õigupoolest siiski on? Vaatame järele. 

Laua, parketi ja laminaadi kõrvale on üha tugevamalt kanda kinnitamas korkpõrandad. Esmapilgul tundub see pealtnäha väga imav ja pehme materjal põrandakattena väga kahtlase lahendusena. Kuidas on asjad tegelikult, selgitab sisustusportaal Balance.

Kork on tänuväärne materjal, mis tõepoolest sobib põrandakatteks kõikides ruumides väljaarvatud pesuruumid. Selle naturaalse katte suurteks eelisteks on, et see on jala all soe, sobib ideaalselt põrandaküttele, aga ka vanale põrandale paigaldamiseks ja on väga vastupidav.

Foto: VidaPress

Kuid korkpõrandal on ka oma miinused. Selle värvivalik on piiratud. Iga viie aasta järel tuleb põrand veekindla vahendiga üle käia. Mööblit ei tasu korkpõrandatel kaua ühes kohas hoida: see jätab sisse sügavad jäljed, mis aja jooksul küll välja tulevad, aga parem on neid üldse mitte tekitada. Ja lõpetuseks on see alternatiividest oluliselt kallim. 

Kas sinu kodus on korkpõrandaid? Kuidas selle valikuga rahul oled?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles