Vajalik elukool, mida üksinda elamine sulle pakub

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üksinda elades õpib inimene iseennast tundma.
Üksinda elades õpib inimene iseennast tundma. Foto: Pexels / CC0 Licence

Üksinda elamine annab lisaks väärtuslikule elukoolile ka väga hea võimaluse iseennast tundma õppida. Vaata, mida kõike sa üksinda elades enda kohta teada võid saada. 

1. Sinu unegraafik

Üksinda elades ei sõltu su unegraafik mitte kellestki peale sinu. Segavate inimfaktoriteta saad analüüsida igaõhtust uinumist, hommikust ärkamist ning asjaolusid, mis su unetsüklit mõjutada võivad. Peagi jõuad arusaamale, kuidas su keha ööpäevaringselt toimib ning garanteerid seeläbi ka kvaliteetsema une iseendale.

2. Prügimajandus

Üksinda elades saad parema ülevaate iganädalasest olmeprügi tekkest. Sellest lähtuvalt saad teha vajalikud korrektuurid tarbimisharjumustes – liiga tihe prügi välja viimine võib viidata liigtarbimisele või liiga väikesele prügikastile.

3. Isiklik lähenemine sisekujundusele

Iseseisvus, vabadus ja kaaslaste puudumine annavad sulle väga hea võimaluse eluruum täpselt enda äranägemise järgi kujundada. Ajapikku kujuneb sul päris oma sisekujunduslik maitse ja eelistused.

4. Valmisolek eluruumi jagada

Üksinda elades tuntakse üksildust just eelkõige vestluspartneri puudumise tõttu. Lisaks on pimedal talveõhtul kõle koju tulla, kui keegi sind ees ootamas pole. Elu üksinda õpetab sulle rohkelt iseenda ning sinu valmisoleku kohta eluruumi mõne teise inimesega jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles