Galerii: ühe Eesti pere aastaid valmimist oodanud taluköök (2)

Anna-Liisa Mets
, Kodustiil.ee vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui vana maja hädavajalik renoveerimine neelab muudkui raha, on oma unistuste köögi planeerimiseks pikalt aega. Nii sai üks pere oma kööki üksikasjalikult läbimõeldud lahenduse, mille juures pole midagi otsustatud kiirustades.

Kui Diana Handsmitt perega Viljandimaale tallu kolis, oli see elamistingimustes suur tagasiminek: majas polnud ei vett ega kanalisatsiooni, kõik vajas hädasti remonti. Et esmatähtsad tööd neelasid palju raha, jäi pikaks ajaks ootele ruum, mida Handsmitt peab üheks kodu tähtsamatest: köök. Seega oli naisel kõvasti aega mõelda ja kavandada, et kõik saaks täpselt nii, nagu ta alati soovinud on. Vahepeal oli köögil õige mitu nägu, kuid igaüks neist oli selgelt ajutine, juhuslikest vahenditest kokku klopsitud.

Lõpuks, pärast pikka hädapäraste lahendustega leppimist, võttis abikaasa Andres Handsmitt endale südameasjaks lasta teha korralik köögimööbel. Koostöös Tartu Mööblikoja meistritega see sündiski: kaua planeeritud ja detailideni läbi mõeldud kaunike, kus kõik nii, nagu pere alati soovinud on. Meistreid kiidab Diana taevani: niiöelda objektil kohal käinud mehed mõtlesid pererahvaga igal sammul kaasa. «Tahan neid väga tänada!» sõnab ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles