On aeg oma dekoratiivtaimedele veidi elu sisse puhuda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dekoratiivtaimed.
Dekoratiivtaimed. Foto: Pexels / CC0 Licence

Tänapäeva dekoratiivtaimed on hoopis teine tera, võrreldes paarkümmend aastat tagasi poelettidel platseerunud õitega. Mõni dekoratiivtaim näeb välja tõesti justkui otse aiamaalt tulnud, mõni vajab aga veidi turgutust, vahendab popsugar.com.

1. Julgus erineda

Ära lepi koopiatega kõige enam levinud toataimedest. Julge kastist välja vaadata ning vali mõni silmapaistvalt eksootiline dekoratiivtaim, mida mujal majapidamistes silmanud pole. Originaalsus ja julgus ennekõike!

2. Veidi hoolitsust

Dekoratiivtaimede lehtedel on tolmu ja mustust hästi näha, mistõttu peab veidi nende hooldusesse ikkagi panustama. Õnneks piisab vaid sellest, kui iganädalaselt lehed niiske lapiga üle käia.

3. Väldi perfektsionismi

Looduses õitsevad taimed on kaunid just tänu kaootilisele ning ebakorrapärasele kasvule ja välimusele. Otsi taimi, mis on looduslähedase ilmega ning mille õied varieeruvad seinast-seina. 

4. Veidi silmapetet

Kuna dekoratiivtaimed on niikuinii kõigile silmapetteks, siis miks rikkuda seda toredat illusiooni tühja vaasiga? Pane oma dekoratiivtaimed veega täidetud vaasi ning kellelgi ei teki kahtlustki, et tegemist on elusate õitega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles