Kas majapidamislappe ja -rätikuid ikka tasub koos ülejäänud pesuga trumlisse visata?

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tugevalt määrdunud lapid ja rätikud pese ülejäänud pesust eraldi.
Tugevalt määrdunud lapid ja rätikud pese ülejäänud pesust eraldi. Foto: Pexels / CC0 Licence

Olenemata sellest, et pesu pesemine on jäetud tänapäeval pesumasina tööpõlluks, kaasneb inimestel sellega seoses jätkuvalt palju küsimusi ja väärarusaamu. Kas majapidamistöödeks mõeldud lappe ja rätikuid ikka tasub koos ülejäänud riideesemetega pesta?

Veebileht today.com kirjutab, et tugevalt määrdunud ning bakteritest vohavad majapidamisrätikud, -lapid ja ka -mopid oleks alati mõistlik teistest esemetest eraldi pesta. Eriti tähelepanelikult tasuks jälgida, et vannitubade ja köökide puhastamiseks kasutatavad rätikud ja lapid ei puutuks kokku ülejäänud pesuga. 

Samuti ei ole soovitatav erinevatest inimese kehavedelikest määrdunud esemeid ühes teiste esemetega pesta. Enne selliste esemete trumlisse asetamist tuleb veenduda, et liigne niiskus ja mustus oleks eelnevalt kõrvaldatud.

Pea meeles:

Kergelt määrdunud lappide ja rätikute, nagu näiteks nõude kuivatusrätikute, puhul ei ole hullu, kui neid koos ülejäänud pesuga pesta. Nende mõju ülejäänud pesule peaks jääma marginaalseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles