Mõjuv põhjus, miks kodu varakult jõuludeks kaunistada tuleks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Kuuldavasti põlgab suur osa inimestest jõulutralli liiga varajast algust. Nüüd selgub aga, et kodu varajasel jõuludeks kaunistamisel on üks väga suur pluss, millest raske mööda vaadata.

Selgub nimelt, et varakult üles riputatud jõulukaunistused aitavad oluliselt parandada meeleolu, mis pimedal ja külmal ajal väga kergesti langema kipub, vahendab House Beautiful. 

«Stressi, pinget ja ärevust on igapäevaelus väga, liigagi palju. Selle vastu aitab võidelda õnnetunne ja jõulud kutsuvad tänu kaunitele lapsepõlvemälestustele paljudes inimestes esile positiivseid emotsioone. Seetõttu on kodu varajane jõuludeks kaunistamine sageli meeleolule positiivse toimega,» ütleb psühhoanalüütik Steve McKeown.

Õue riputatud jõulukaunistused aga annavad naabritele signaali, et oled sõbralik, suhtlusaldis ja avatud inimene, kirjutab ajakiri Journal of Environmental Psychology. 

Psühhoterapeut Amy Morin lisab, et positiivselt mõjub ka nostalgiatunne, mida jõulukaunistused tekitavad. «Nostalgia aitab inimesel tekitada kuuluvustunnet ja leida või taasleida oma identiteeti,» selgitab Morin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles