Tingimise kunst: kuidas aru saada, et oled kinnisvara läbirääkimistel õigel teel

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikale veninud müügiprotsess võib tingimisel heaks argumendiks olla.
Pikale veninud müügiprotsess võib tingimisel heaks argumendiks olla. Foto: Pexels / CC0 Licence

Sa oled leidnud oma unistuste kodu, ometigi on esialgne müügihind natuke krõbedavõitu ning sa pead plaani hinda veidi alla kaubelda. Kuidas veenduda oma tingimistaktika potentsiaalis ja efektiivsuses?

Lõputuna näivad otsingud ja pidev kinnisvaraportaalide sõelumine on saanud väärika lõpu - sa oled leidnud päris oma kodu. Enne ostulepingu sõlmimist tasub aga alati veidi esialgsest hinnast maha tingida. Pea sealjuures meeles, et tingimine peab kindlasti põhjendatud olema, tasuta ei saa siin elus midagi.

Järgmised asjaolud võivad olla lootusekiireks neile, kes ei ole varem kinnisvara ostes tingimisega kokku puutunud.

1. Kinnisvara on juba tükk aega müügis olnud

Pikale veninud müügiprotsess võib olla üheks suurimaks argumendiks, miks tingimist üleüldse alustatakse. Kinnisvaraobjekti puhul, mis on juba aastaid uusi omanikke oodanud, ei ole tingimisvõimalustes kahtlustki. 

2. Kinnisvara müügihinda on korduvalt alandatud

Raha väärtus võib ajas muutuda. Kinnisvarahinna väärtus muutub aga tänu ebaõnnestunud müügi- ja turundustaktikatele. Korduv hinnamuutus võib olla tingitud vähesest huvist kinnisvara vastu - kasuta seda argumenti enda jaoks ära ning vaata, kui madalale omanik on nõus hinda langetama.

3. Kinnisvara müüja kibeleb lepingut sõlmima

Ilmselt on müügiprotsess erakordselt pikale veninud ning müüja on kõikidest kinnisvaraga kaasnevatest toimingutest selleks ajaks juba tüdinenud. Ehk on ta viimases hädas nõus eluruumi lausa poolmuidu loovutama?

4. Eluruum on pikemat aega tühi olnud

See tähendab seda, et omanik on oma eluga edasi läinud, vahendab apartmenttherapy.com. Tema panus kinnisvara müümisel on ka ilmselt pigem marginaalne olnud ning oskusliku tingimistaktika puhul loovutatakse eluruum võrdlemisi kiirelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles