5 kiiret nippi, mille abil enne külaliste tulekut kord majja luua

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külalisi võõrustades arvesta nende eripäradega.
Külalisi võõrustades arvesta nende eripäradega. Foto: Pexels / CC0 Licence

Ootad külalisi? Tead, et pead kodus korra majja lööma, ent ei oska kuskilt otsast alustada? Jagame nõuandeid, mille abil võõrustamine enese ja külaliste jaoks meeldivamaks muuta.

1. Esmamulje on tähtis

Külalised su magamistuppa ilmselt ei tüki, küll aga jääb neile sisenedes kohe silma su esik. Proovi see pisike eluruum võimalikult esinduslikuks muuta ning leia kindlasti koht külaliste ülerõivastele ning ka välisjalanõudele. Ühest väikesest liigutusest piisab, et külalised end oodatuna tunneksid.

2. Eesmärgipärane koristus

Sa ei pea suurpuhastust ette võtma, piisab vaid sellest, kui pöörata tähelepanu kõige enam kasutust leidvatele pindadele ja piirkondadele su kodus. Kümnest minutist igas eluruumis peaks olema täiesti piisav, et tuba korda saada. Seda loomulikult juhul, kui mõni külalistest ise oma kodus piinlikku puhtust taga ei aja.

3. Tervituskingitused

Lisaks saunarätikutele võid külalisi üllatada ka mõne muu väikese, ent praktilise meenega. Hotellides tervitatakse külalisi ikka pisikeste šampooni- ja palsamipudelikestega, miks mitte sama oma külaliste heaks teha?

4. Varu piisavalt söögipoolist

Inimesed on erinevad ning tänapäeval ei saa külalisi võõrustades jätta arvestamata nende kõigi soovide ja iseärasustega. Külaliste seas on näiteks laktoosi- ja gluteenitalumatuid? Varu igaks juhuks midagi, mis sobiks ka neile.

5. Leia veidi ruumi

Külalised tulevad ilmselt suure reisimoonaga, millele oleks ajutiselt vaja hoiukoht leida. Võta kõik üleliigsed esemed eest, et külalised ruumipuuduse käes vaevlema ei peaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles