Populaarsust koguv sisekujundustrend, mille osas paljud vastakal arvamusel on

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatut hinda selle sisu, mitte kaane järgi.
Raamatut hinda selle sisu, mitte kaane järgi. Foto: Pexels / CC0 Licence

Raamatud on aegade algusest saati inimeste majapidamistes kesksel kohal olnud. Mida aga arvata raamatute sisekujunduselemendiks kujunemisest?

Trenditeadlikud inimesed on ilmselt raamatute sisekujundusliku rolliga ammu juba kursis. Raamatukoides tekitab uus sisekujundussuund aga pigem trotsi ja meelehärmi. Öeldakse ju ikka, et raamatut tasub hinnata selle sisu, mitte veetleva kaane järgi. Kuna uute trendidega kaasneb alati kõikvõimalikke kõrvalepõikeid ja anomaaliaid, on ka raamatute kasutamine sisekujunduselemendina leidnud uue väljundi.

Uus trend on võtnud eelnevast hoopis vastupidise suuna – kui varem kuvati raamatuid viisil, et külgedel oleks näha nende pealkirju, siis nüüd on pööratud tähelepanu hoopis raamatute kulunud lehtedele. Mõni leiab, et selline tegumood on ebapraktiline ja mõttetu, teised jällegi, et selline raamatute kuvamisviis lisab nende eluruumile teatud salapära ja võlu, vahendab apartmenttherapy.com. 

Hea lugeja, mida arvad sina sellisest praktikast? Kas raamatud peaksid olema sisekujunduslik osa eluruumist? Või leiad samuti, et raamatud võiksid oma liistude juurde jääda ning inimkonnale vaid lugemisrõõmu pakkuda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles