Kinnisvara ostjate käitumisviise, mis on maakleritel kopsu üle maksa ajanud

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usalda oma maaklerit.
Usalda oma maaklerit. Foto: Pexels / CC0 Licence

Maakleri eesmärgiks on leida võimalikult hea tehing sulle ning iseendale. Päeva lõppedes on ka tema kõigest inimene, kelle kannatuspiirist on ilmselt mitmekümne kaubarongiga üle sõidetud. 

Mida kauem eluruumi otsida, seda lähedasemaks muutuvad inimeste suhted oma maakleriga. Liigne familiaarsus ja mugavus ei pruugi aga koostööd lihtsamaks teha. On palju nüansse, mis häirivad ostjat, ent on ka rohkelt teguviise, mis võivad maaklerilt kogu motivatsiooni ja edasise koostöösoovi viia.

1. Välisele ilule pööratakse rohkem tähelepanu kui kvaliteedile ja sisule

Paljud ostjad lasevad end eluruumi hetkeolukorrast heidutada, mõtlemata sellele, et väliseid iluvigu on tegelikult lihtne korrigeerida. Kunagi ei saa ega tohi eeldada, et uudistatav eluruum saab olema vundamendist katuseni veatu. Iluvigu tuleb aktsepteerida ning leida õige viis nende peitmiseks, mitte aga rutata uut eluaset vaatama.

2. Ostuga venitamine

Maakler on hästi kursis kinnisvaraturul toimuvaga. Kui kinnisvara konsultant soovitab ostupakkumine teha, siis järelikult ongi kõige otstarbekam aeg selle tegemiseks. Venitamistaktika, lootuses, et küll midagi paremat turule tuleb, seab sind ennast ning sind esindava maakleri veidi negatiivsesse valgusesse.

3. Liigne avameelsus

Võõrast kodu vaatama minnes tuleks jääda aupaklikult lugupidavaks. Veebilehe realtor.com sõnul on maaklerid tihtipeale pidanud lausa häbist maa alla vajuma, kuna lobamokast klient ei ole suutnud oma kommentaaridega elementaarset viisakust säilitada.

4. Müüja soovide ignoreerimine

Kõik müüjad ei ole tingimata üüratutest rahasummadest huvitatud. Maakleri ülesandeks on välja selgitada müüja ootused ja soovid ning sellest lähtuvalt jagada sulle asjakohaseid ostunõuandeid. Kui inimesed aga maakleri kogutud infokildudest välja ei tee, võib see kahandada nende tõenäosust soovitud eluruum endale saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles