Kokaraamatud on surnud, elagu online kokaraamatud!

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Delia Smith.
Delia Smith. Foto: Starstock / Photoshot / Scanpix

Inglise päritolu kokk ja saatejuht, Delia Smith, on loobunud kokaraamatute kirjutamisest. Naise sõnul on algamas uus ajastu - kõik, kaasaarvatud kokakunst, on kolimas veebiväljaannetesse.

«Tänapäeval ei ole mõtet raamatuid säilitada. Neid on minu arvates niigi palju,» vahendab telegraph.co.uk Delia Smithi sõnu. Elades infoajastul, mil kogu informatsioon on niikuinii tasuta veebiväljaannetes saadaval, on inglanna veendumusel, et kokaraamatute avaldamine on praeguseks juba eilse päeva trend.

Naine leiab, et kokakunst on tänapäeval ülemäära peenutsevaks ja teatraalseks muutunud. Aastatetagune rõõm ja nauding, mis restoranides einestamisega kaasnes, on Smithi sõnul asendunud pettumuse ja murekoormaga.

Smith väljendas lisaks ka oma muret ja pahameelt seoses suhkru tarbimisega ning seda eelkõige noorema generatsiooni hulgas. Naine leiab, et kõige suuremaks probleemiks on siinkohal laste sõltuvus suhkrust, milles on oma roll mängida ka kaubanduskeskustel. Smith ei usu suhkru keelustamisesse, küll aga nõustub, et mingi kompromiss ja tasakaal on vaja leida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles