Heanaaberlike suhete loomiseks piisab vähesest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naabritega tasub häid suhteid hoida.
Naabritega tasub häid suhteid hoida. Foto: Pexels / CC0 Licence

Eestlane hoiab tavaliselt ikka omaette ning pöördub üleaedse poole alles viimases hädas. Ometigi soovime kõik naabritega hästi läbi saada ning vaatamata lahkhelidele tuleb heanaaberlikke suhteid säilitada.

Uude elukohta kolides valdab inimest teatud avastusrõõm – kõik ümberringi on uus ning ka inimesed on sootuks teist nägu ja tegu, vahendab apartmenttherapy.com. Kuidas siis õigupoolest heanaaberlikke suhteid luua ning neid ka õigel moel säilitada?

Komplimentide jõud

Üleaedset või trepikoja naabrit silmates võid neile julgelt komplimente jagada. Kiidusõnad teevad kõikidel meele rõõmsaks. Peaasi, et need ei oleks liialdatud ning tuleksid otse südamest, vastasel juhul võid endast võrdlemisi silmakirjaliku mulje jätta.

Vahetusse läinud postisaadetised

Kasuta olukorda ära ning vii ekslikult sinu kirjakasti sattunud kiri või päevaleht naabrile otse ukse taha ära. See annab sulle hea võimaluse iseennast tutvustada ning vilksamisi ka oma naabrit tundma õppida.

Lase neljajalgsetel lemmikutel rääkida enda eest

Lemmikloomad ühendavad inimesi ning teinekord jätkub kahe loomasõbra kohtudes juttu kauemakski.

Kui mitte midagi muud üle ei jää, kirjuta

Sõnades peitub jõud ning kui sa oled näost-näkku pigem sõnaaher, võid proovida naabrile ennast tutvustava kirjakese jätta. Kui juhtud aga väga entusiastlik olema, võid proovida nad soolaleivale kutsuda. Aga ära liialt pettu, kui naaber su tutvumiskatsete osas külmaks jääb. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles