Kolm asja, mida inimesed ei taipa külmkappi panna, kuigi peaks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sageli kirjutatakse esemetest ja toiduainetest, mida mingil juhul külmkapis hoida ei tohi. Seekord teeme vastupidi ja vaatame, mis on kolm üllatavat asja, mida peab külmikus hoidma.
Pähklid
Vahet pole, kas avatud või suletud pakendis, pähkleid peaks hoidma külmikus. Miks? Sest toatemperatuur rikub nende maitset, külmikus tulevad maitseomadused aga jälle hästi esile.
Jumestuskreem
Inimesed ei mõtle eriti, et ka kosmeetikumidel on sälivusaeg, eriti õlisisaldusega jumestuskreemidel. Kreemi tuleks külmikus hoida püstises asendis ja toiduainetest kindlasti eraldi, ideaalsel juhul omaette säilitusnõus, aga kui nii palju viitsimist pole, siis vähemasti näiteks ukse küljes kaanega suletavas riiulis.
Kastmed
Soja-, kala- ja muud taolised kastmed tekitavad kodukokkades segadust: kas nende koht on siis toasoojas või külmkapis? Lihtne reegel on see: toatemperatuurile jäävad ainult õlid ja äädikad, kõiki muid kastmeid hoitakse siiski külmikus.
Allikas: GoodHousekeeping