Geniaalne nipp, millega iga päev õhtusöögi valmistamiselt kõvasti aega säästa (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VidaPress

Õhtusöögi valmistamine ei ole argiõhtutel alati just midagi sellist, mida pikisilmi oodata - tundub, et see röövib niigi lühikesest tööpäevaõhtust veel suure tüki. Üks nipp tuleb siinkohal õnneks appi.

Nimelt soovitab kokandusportaal Kitchn eirata paljude kokkade soovitusi panna kõik toiduained enne toiduvalmistamisega alustamist valmis: hakkida ära hakkimistvajav ja mõõta valmis kuivained. 

Nii on üles ehitatud näiteks paljud Jamie Oliveri 15 minuti road: kogu protsessile kulub tegelikult rohkem kui 15 minutit, aga Jamiel on kõik vajaminev juba valmis pandud ja hakitud. 

Selle asemel, soovitab Kitchni tiim, tuleks kõike teha jooksvalt. Näiteks sel ajal, kui hautad õlis sibulat, hakid ära järgmiseks etapiks vajamineva. Kasutad hetki, kus sul otseselt midagi teha ei ole. 

Nende sõnul võib sedasi säästa toidu valmistamiselt keskmiselt kümme minutit. Kui jõuad retsepti etappide vahel ka veel pisut kööki kraamida, on eriti hästi - õhtusöögile kuluv aeg väheneb veelgi. 

Milliseid nippe kasutad sina, et argiõhtul toit kiiremini lauale saada? 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles