Mõjuv põhjus, miks söögituppa peegel paigaldada

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Söögituppa paigaldatud peeglid aitavad inimestel oma isusid talitseda.
Söögituppa paigaldatud peeglid aitavad inimestel oma isusid talitseda. Foto: Pexels / CC0 Licence

Kunagine tarbeese peegel on aegamisi saanud omale uue eesmärgi sisekujunduselemendi näol. Lisaks huvitavale interjöörilahendusele peidab see endas veel ühte kasulikku omadust. Kas arvad ära, millist?

Tervislik eluviis ja tasakaalustatud toitumine on osa tänapäeva inimese eluviisist. Kaloreid ning toiteväärtuslikke näitajaid näpuga taga ajades tekitavad inimesed endale aga üleliigset stressi. Tõuseb mure- ja süükoorem ning selle arvelt võib täheldada ka keskmisest enam meeleolumuutusi. 

Cornelli ülikoolis tehtud uuringust selgub tõsiasi, et söömisharjumusi saab võrdlemisi lihtsate vahenditega kontrollida, vahendab goodhousekeeping.com. Nimelt aitavad söögituppa paigaldatud peeglid inimestel söömise käigus isu talitseda. 

Katsealustel paluti teha valik kas värske salati või mõne isuäratava koogilõigu vahel. Esmalt viidi katse läbi peeglitega täidetud ruumis, kus katses osalenute sõnul maitses kook lõppkokkuvõttes kehvemini kui peegliteta eluruumis. Tervisliku salati maitse olevat katsealuste sõnul mõlemas ruumilahenduses samaks jäänud.

Millest siis selline maitsevahe?

Ennast peeglist söömas nähes käivitub inimese ajus mehhanism, mis sunnib tegema tervislikumaid söögivalikuid . Inimesed hindavad peeglist avanevat vaatepilti objektiivsemalt ning eelistavadki mitterahuldava peegelpildi tõttu tervislikumat toiduvalikut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles