Väikestest sisustustusideedest sünnivad hingelt suured köögid

Kristina Kostap
, kodustiil.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikestest ideedest hingelt suurte köökideni.
Väikestest ideedest hingelt suurte köökideni. Foto: Pexels / CC0 Licence

Koduomanike nõudmised köögile seisnevad eelkõige mugavuses ja praktilistes lahendustes. Kuidas aga kujundada köök, mis on ruutmeetritelt väike, ent hingelt suurt?

1. Lisa karakterit

Iga köök on oma perenaise nägu. Täpselt nii palju kui on erinevaid inimesi, on ka erinevaid kööke ja sisustusviise. Lisa oma kööki näiteks mõni krutskiga ese või midagi sinu jaoks sümboolset, soovitab veebileht homestolove.co.nz. Originaalselt silmapaistev köök on igaljuhul garanteeritud.

2. Kombineeri erinevaid materjale

Erinevad tekstiilid, tekstuurid ja ka stiililahendused lisavad vaid omapära ja kontrasti. Tuleb ainult saavutada tasakaal ning sujuv üleminek ühelt materjalilt teisele. Liialt kirjud lahendused köögis võivad seevastu selle üldpilti hoopis rikkuda.

3. Sea lähtevärviks valge

Valge värv loob eluruumist visuaalselt suurema mulje. Ühtlasi muudab see toa valgusrikkamaks ning annab hea baasi, mille ümber ülejäänud köök kujundada.

4. Allu oma ruumi piirangutele

Mõned inimesed seavad omale liialt entusiastlikud eesmärgid. Köögilt oodatakse ja loodetakse kordades rohkem, kui selleks tegelikult võimalusi oleks. Piirangud tulevad köögi sisustamisel vaid kasuks - teatud kitsaskohtadele lahenduse leidmine ja eluruumi pretensioonikatele kriteeriumitele vastamine on alati inimese loomingulisele poolele abiks olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles