Fotod: Pirital otsib uut omanikku täielik lähimineviku arhitektuuriime

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KV.EE

Tallinnas Pirital on müügile tulnud väga omapärane maja, millesarnaseid Eestis tõenäoliselt rohkem üldse ei olegi.

See kinnisvaraportaalis KV.EE müügile tulnud Heki tänava maja pole kuigi pika ajalooga, ehitusaastaks on 1972. Kuid hoone planeeringut arvestades just ehitamise aeg selle ehk põnevaks teebki: Eestis sel ajal sääraseid maju eriti ei ehitatud. Nimelt on hoonel basseiniga sisehoov, maja juurde kuulub garaaž, mille katusel on kasvuhoone. Maja siseõues kasvab betoonpõrandast läbi õunapuu, mis muudab aiakese üsna idamaade-hõnguliseks.

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Majas leidub mitu kaminaid ja palju huvitavaid detaile, mida tüüpilises nõukaaegses kodus kindlasti näha ei saanud. Läbi maja kulgevad pikad suurte akendega galerii-koridorid.

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Foto: KV.EE

Maja on aga üsna kehvas seisus. Katus on küll vahetatud, osaliselt ka põrand, kuid renoveerimistöid on teha veel ohtralt. Sobib inimesele, kes on väga huvitatud nõukaaegse erilise arhitektuuri taastamisest. 

Foto: KV.EE
Foto: KV.EE
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles